Soğuk kış günleri, çoğu zaman daha hareketsiz bir yaşam ve daha kalorili bir beslenme programıyla özdeşleştirilir. Ancak bu durum, yağmurlu ve soğuk olan kış günlerinde fit olma hedeflerinizi engellememelidir.

Spor salonuna gidecek vaktiniz yoksa veya yaşadığınız yer hava şartlarından dolayı dışarıda spor yapmaya uygun değilse, evde zayıflamanın yollarını bulmak en etkili çözüm olacaktır. Kısacası ev ortamında zayıflamak ve formunuzu koruyabilmek için, tek yapmanız gereken disiplinli ve tutarlı olmanızdır.

Bizlerde bu soğuk ve yağmurlu kış günlerinde sizler için çok basit, uygulanması kolay ve kesinlikle sizi hedefinize ulaştıracak zayıflama önerilerini hazırladık! 😊

Klasik Olmasına Rağmen En Etkili Yöntem: BOL SU!

Soğuk kış aylarında, vücut metabolizmanız her insan gibi ısı üretmek ve ürettiği ısıyı koruyabilmek için bir miktar hızlanır. Bu durum, vücudunuzun daha kalorili ve yağlı besinlere yönelmesine sebep olur.

Hareketsizlik de bu duruma eşlik ettiğinde, fazla alınan kalorilerin sonu kilo fazlalıkları olarak ortaya çıkar.

Yemek masasına oturunca kendinizi kaybediyorsanız, yemeklerden yaklaşık yarım saat kadar önce 1 büyük bardak ya da 2 su bardağı oda sıcaklığında su içebilirsiniz. Bu sayede midenizin bir bölümü tükettiğiniz su ile dolacak ve normalde yediğinizden daha az yemek yemiş olacaksınız.

Daha az yemek, daha az kalori almak anlamına gelir ki bu durum en etkili zayıflama yöntemlerinden biridir.

Porsiyonlarınızı Küçültün!

Gerçekçi olmak gerekirse hepimiz kızartmaları, tatlıları, yağlı ve bol salçalı yemekleri severiz. Zayıflamak ve zayıflığı koruyabilmek için, bu yiyecekleri hayatınızın her anından çıkarmanız gerekmez.
Porsiyonlara dikkat ettiğiniz sürece, aslında kalorisi yüksek olan tüm besinleri tüketerek kilonuzu korumanız ve hatta kilo vermeniz mümkündür.

Her zaman kullandığınız klasik yemek takımınızı bir süreliğine yüksek bir rafa kaldırın. Porsiyonlarınızı küçültmek ve daha az yemek istiyorsanız, klasik yemek tabaklarınıza biraz yemek koyup onunla doyacağınızı düşünmek büyük bir yanlışlıktır.

Bir yemeğin karnınızı doyurabilmesi için, önce gözünüze hitap etmesi ve gözünüzü doyurması gerekir.

Bu sebeple büyük bir servis tabağına koyacağınız miktardaki yemek, küçük bir servis tabağında yer aldığında zayıflamanızın altın anahtarlarından biri haline gelebilir.
Ayrıca yemeğinizin yanında, bol yeşilli bir kase salatanızın olması işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Salata sosunuz da bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı elma sirkesinden oluştuğunda, o öğünde tükettiğiniz besinler sizi oldukça tatmin edecektir.

Uyandığınız Her Gün Mekik Çekin!

Soğuk ve yağmurlu kış günlerinin, hareket ve sporun ihmal edildiği bir dönem olduğunu biliyoruz. Ancak bu durum, evde hareketten uzak kalacağınız anlamına gelmemelidir.
Her sabah uyandığınızda yapacağınız mekik hareketleri, hem vücudunuzu sıkılaştırırken hem de güne daha enerjik başlamanızı sağlayabilir.

Unutmayın ki bir diyetin en iyi arkadaşı, harekettir! 😊

Bu hareketin illaki ağır egzersizlerden oluşması ve spor salonlarında yapılması gerekmez. Günde 10-15 mekik çekmeniz dahi, işinize oldukça yarayacaktır. Ayrıca evinizde merdiven bulunuyorsa, spor salonlarındaki egzersiz aletlerinden alacağınız performansın çok daha fazlasını evinizin ya da apartmanınızın merdiveninden alabilirsiniz.

3 Ana 3 Ara Öğün Önemli!

Zayıflamak amacıyla diyet yapma moduna girenlerin en sık yaptıkları hatalardan bir tanesi de saatlerce aç kalmaktır. Bu durumun ise, vücuda iki farklı geri dönütü oluyor.

İlk geri dönüt, metabolizmanın çalışma hızının yavaşlamasıdır. Uzun süreli yaşanan açlıklar, vücudun bir nevi ‘kıtlık’ algısının oluşmasına neden olur ve tehlike çanları çalmaya başlar. Daha az ısı üretmeye, daha az enerjik hissetmeye ve uykuya daha meyilli bir hale gelmeye sebep olan durumların oluşması, tam anlamıyla bu sebeptendir.

Buna karşılık olarak sık aralıklarla düşük kalorili atıştırmalıklar tüketmeniz, metabolizma hızlandırıcı bir etkiyi sağlar. Sindirim fonksiyonlarınız çok daha iyi çalışır ve kendinizi kapalı, bunaltıcı ve soğuk havalarda dahi enerjik hissedersiniz!

İkinci geri dönüt ise, uzun süreli açlıkların sonucu olarak yemek bulduğunuzda hızlı ve daha kalorili şeyler tüketirsiniz. Kıtlık moduna giren vücudunuz, yemeği bulduğu ilk anda atak moduna geçer ve kendinize engel olamazsınız.

Bunun sonucu olarak kısa zamanda yoğun kalori almak, zayıflama hayallerinizin suya düşmesi anlamına gelebilir.

Düzenli ve Yeterli Uyuyun!

Çoğu insan, az uyumanın daha çok kalori harcanmasını sağlayacağını ve bu sayede kilo verilmesinin kolaylaşacağını düşünür. Aslında teorik olarak bu doğrudur. Yapılan araştırmalara göre, az uyuyan kişilerin çok uyuyanlara göre bir miktar metabolizma hızlarının artış gösterdiği tespit edilmiştir.

Ancak çalışmanın devamında, mevcut metabolizma hızının artışına rağmen az uyuyan kişilerin kilo almaya daha meyilli oldukları saptanmıştır.

Bunun sebebi ise, vücudun gün içerisinde yorgun düşmesi ve enerji kazanabilmesi için bol bol kalorili besinler atıştırma isteğinden kaynaklanır. Bu durum, zayıflama sürecinin sekteye uğraması anlamına gelir. Bu sebeple geceleri geç yatmamaya, en az 7 saat uyumaya ve uyuduğunuz uykunun kalite oranını arttırmaya dikkat etmeniz gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir